Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 720

Hogyan éljük túl a válságot?

2008. december 20.

Az ismert New York-i életmódmagazin összeállítást közöl arról, hogyan tarthatják fenn a város sznob lakói kevesebb pénzből is a megszokott életszínvonalat. Tényleg nagy a válság, ha már a milliomosoknak is spórolniuk kell.

Az ismert New York-i életmódmagazin összeállítást közöl arról, hogyan tarthatják fenn a város sznob lakói kevesebb pénzből is a megszokott életszínvonalat. Tényleg nagy a válság, ha már a milliomosoknak is spórolniuk kell.

„Teljesen függetlenül attól, hogy mennyit keres az ember, ha New York-i, biztos, hogy sok pénzt szór el. Fizet a túlárazott minigarzont megmutató ügynöknek, fizet a metró vonalán közlekedő taxiért, és persze az éttermi vacsoráért. A pazarlás világbajnokainak számító New York-iak azonban mostanában kénytelenek odafigyelni a pénztárcájukra. Ez elég szomorú, de azért kevesebb pénzből sem lehetetlen fenntartani a megszokott életszínvonalat” – olvassuk a New York magazin összeállítását.

A hetilap szerint drága új holmi vásárlása helyett inkább rendezzünk ruhacsere-találkozót, ahol barátainkkal kicserélhetjük a már megunt darabokat. Ha muszáj estélyiben megjelennünk valahol, kölcsönözzünk. Egynél több drága öltönyt ne tartsunk, aztán az erre szakosodott céggel küldessük el Hongkongba, ahol néhány hét alatt, fillérekért, tökéletes másolatot készítenek róla. Recesszió idején szóba sem jöhet magánoktatás: a gyereket írassuk át az állami iskolába. Délutánonként pedig bébiszitter helyett inkább a barátainkra bízzuk. Kerüljük a márkás termékeket. A drága éttermeknek közelébe se menjünk, inkább szokjunk rá a főzésre. Tekintettel a világgazdaság drámai állapotára, fessük magunk a körmünket. Új ismeretségek helyett keressük elő régi szeretőnk telefonszámát: így nem kell mozira, étteremre és egyebekre költeni az udvarlás során. A kutyát cseréljük le sokkal kevesebb pénzből fenntartható aranyhalra.

Ha az összes életmódtanácsot megfogadjuk, összesen 488 180 dollárt, azaz tízmillió forintot takaríthatunk meg egy év alatt – ígéri a New York magazin. Persze a milliós megszorítás csak a legtehetősebbeket érinti: a New York-i háztartások felének éves összjövedelme jövedelme nem éri el az évi 50 000 dollárt. Az ő problémáikra aligha jelent megoldást a magazin összeállítása.