Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 720

Hi-tech lerészegedés

2008. december 30.

A modern technika még a szilveszteri iszogatáskor is segítségünkre lehet. Egy amerikai webmagazin csokorba szedte a részegeskedéskor használható tudományos és technikai újdonságokat.

A modern technika még a szilveszteri iszogatáskor is segítségünkre lehet. Egy amerikai webmagazin csokorba szedte a részegeskedéskor használható tudományos és technikai újdonságokat.

A tudomány fejlődése megállíthatatlan, és egyre újabb területeket hódít meg. A modern fiatalok már a lerészegedéshez is segítségül hívhatják a modern technikát. Hogy miképp? A bolondos listáiról ismert Cracked webmagazin összeállítást készített a számításba jövő lehetőségekről.

Hála a modern tudománynak, az ittas vezetés kockázata is csökkenthető. Az iXs Research Corporation robotmackójába egyebek között alkoholszondát építettek: ha ittasan ülünk a volánhoz, a mackó letiltja a gyújtást. A továbbfejlesztett változat talán majd a kábítószer-használatot is ki tudja szűrni – reménykedik a Cracked.

Az amúgy semmilyen értelmes feladatra sem használható érintőképernyős asztaloknak is hasznát vehetjük egy alkalmazás segítségével, amely mindig pontosan tudatja, hogy mikor esedékes a poharunk újratöltése. Amikor a folyadékszint kritikus mélységbe süllyed, a pincér jön, és tölt.

Szilveszterkor is hasznosnak bizonyulhat a Gmail új szolgáltatása, amely az e-mailek elküldése előtt néhány számtani művelet elvégzésére kéri a felhasználót: ha nem sikerül 69-ből kivonni 38-at, akkor a program vélelmezi, hogy ittasak vagyunk, és elővigyázatosságból nem küldi el a levelet.

Hamarosan talán akkor sem kell, hogy főjön a fejünk, ha mégis megtörténik a baj, és például pornográf videókat küldünk szét a címlistánkon szereplő minden barátunknak, ismerősünknek és üzletfelünknek: a gyógyszergyárak ugyanis olyan amnézia-pirula kifejlesztésén dolgoznak, amelynek segítségével egyszerűen kitörlődik emlékezetünkből a kínos eset, és nyugodtan nézünk majd ismerőseink szemébe.

Azt még nem találták fel, hogy miként tudjuk ismerőseink memóriáját is törölni.